top of page

Vocal-Blog

Zingen is gezond!

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat muziek een unieke bijdrage levert aan de emotionele ontwikkeling van het brein en dat heeft een positief effect op ons sociale inlevingsvermogen. Wist je dat als mensen samen zingen, hun hartslag synchroon gaat lopen?

 

De ademhalingsspieren van mensen met een longaandoening zoals cystische fybrose, astma of COPD krijgen minder zuurstof, waardoor deze spieren verslappen en minder actief worden. Door te zingen kun je de ademhalingsspieren versterken en beter gaan gebruiken. Daarnaast geeft zingen je immuunsysteem een boost en maakt het je minder vatbaar voor bacteriën en virussen. Kortom, zingen is gezond!

longen heart .jpg

Zingen maakt kwetsbaar

Wie zijn kwetsbaarheid durft te laten zien, laat zien dat hij/zij: zich niet groter voor doet dan hij/zij is. Gevoelig zijn, is in contact durven te komen met zijn schaduwkant (in plaats van deze te verstoppen of te vermijden).

Dit is nodig om daadwerkelijk tot jouw authentieke pure stem te komen.

 

Vanuit de intentie om op ontdekkingstocht te gaan creëer ik een open mind-set waardoor er ruimte ontstaat om te leren en met zelfvertrouwen

aan de slag te gaan. Ik sta stil bij het moment van blokkades als je bijvoorbeeld iets spannend vindt en je dit tegen houdt in je proces.

 

Door middel van de vragen te stellen zoals:

- Wat is je gedachte?

- Wat doet dat lichamelijk met je?

- En wat heb je denk je nodig om uiteindelijk wel tot die stap te komen?

 

Zijn doelgericht vragen die je uiteindelijk brengen tot succes en hierdoor leer je jezelf een positieve mind-set aan! Ik laat je inzien en ervaren dat dit enkel een gedachte is die je jezelf “wijs” maakt.  

 

Empathie is een vaardigheid die ik graag gebruik om je uiteindelijk met genoeg vertrouwen in jezelf uit je comfort-zone te halen en zo verdere stappen te behalen in je proces.

Do something that makes your heart sing every single day 

Inzingen 

In deze video gaat het over inzingen

Want waarom is het belangrijk om in te zingen?

 

Benieuwd naar meer tips en tricks na het filmpje, of heb je andere vragen?

Neem gerust contact op. 

Creativity is a wild mind & a disciplined eye 

Jony Teunissen
Allround Artist/ Musical Docent 

Telefoonnummer: 06 108 31331

Website: www.jonyteunissen.com

E-mail: teunissen_jony@hotmail.com

  • Facebook
  • Instagram
IMG-20170929-WA0002_edited.jpg
bottom of page